Links met betrekking tot dit product:

Weer verkrijgbaar in onze winkel in Veendam! Ook verkrijgbaar in de Online shop: http://www.vers-bestellen.nl!
Aardbeienplanten Lambada

Op half april t/m half juni zijn bij ons in de winkel in Veendam doordragende aardbeien verkrijgbaar . Dat wil zeggen dat u aardbeien kan plukken van juni tot laat in de herfst . We verkopen het ras Lambada , dit is een heerlijk zoete aarbeiensoort en smaakt zoals aarbeien zouden moeten smaken.

Ze worden verkocht in grote maat potten, ideaal voor terras of balkon. Grote containerpotten met 4 planten waar al behoorlijk wat aardbeien/bloemen aan zitten. Succes verzekerd. De planten kunnen redelijk tegen vorst en laat je ze in de winter buiten staan dan komen ze gewoon in het voorjaar weer op.

Verzorging: Geef deze planten ruim water, deze mag niet uitdrogen en veel licht, niet in de volle zon (verbranding).

Plantmateriaal
Eens je aardbeien hebt, kan je makkelijk zelf plantgoed telen. Alle kindplantjes (te herkennen aan een knik van een uitloper met een uitstulpsel, beginnende wortel) op het eind van de uitlopers zijn volwaardige aardbeiplantjes.

In juni kan je ze uitsteken en in aparte potjes planten. Je kan de uitlopers ook dadelijk in potjes leiden en daarin laten inwortelen.

Verzorging

Aardbeien vergen weinig verzorging. De nieuwste selecties hebben een eigen weerstand tegen schimmelziekten en andere aantastingen. In het voorjaar mag u de aardbeien verwennen met wat meststof. Gebruik een stikstofarme meststof zoals Algoflash aardbeien (NPK 7-18-24) en Asef aardbeienmest (NPK 5-6-10). Stikstof zou de planten te veel blad en minder vruchten laten vormen.

Vooral bij doordragende soorten levert de eerste bloei meestal kleinere vruchten op. Verwijder daarom de eerste bloempjes . Je oogst is er slechts kort door vertraagd, de planten zullen echter eens zo sterk uitgroeien.

Elke bloem legt de basis voor een aardbei. Geef ze de kans om te profiteren van de volle zon tot ze intens rood gekleurd is. Wil je de aardbeien klassevol presenteren of enkele dagen bewaren, pluk ze dan met een staartje.

Extra tips

Een strobedje: aardbeien die na een regenbui snel opdrogen worden zelden of nooit aangetast door rot. Leg ze daarom op een strobedje. Je houdt er ineens slakken mee op afstand en onderdrukt onkruid.

Net als de beroepsteler: beroepstelers planten hun aardbeivelden op landbouwfolie of worteldoek. Die houdt de aarde warm en vochtig terwijl de aardbeien zelf droog blijven. Wie het helemaal perfect wil doen installeert onder de folie nog een druppeldarm om het de planten helemaal naar hun zin te maken.

Aardbeien op hoogte: maak het jezelf makkelijk en plant aardbeien in bloembakken. Zet ze op een verhoogje, al of niet in je tuinserre. Je aardbeien zijn nooit meer bevuild met aarde en om ze te plukken hoef je je niet eens te bukken.

bron: Het Nieuwsblad (België)
Meer artikelen over aardbeien en hun verzorging vindt u op de site van: De Tuingids

 

Startpagina terug
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>