Abrikozen

Verse abrikozen zijn veel minder bekend in ons land dan hun gedroogde soortgenoten. De vruchten zijn eivormig en hebben een bleke geeloranje schil die donsachtig aanvoelt. De abrikoos is een steenvrucht. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit die bij rijpe vruchten gemakkelijk loslaat.
De abrikozenpitten worden in de industrie verwerkt. Eerst worden ze geweekt, zodat het giftige blauwzuur eruit wordt getrokken. Vervolgens worden ze gemalen en toegevoegd aan marsepein en banketbakkersspijs.
Abrikozen zijn vooral vanaf juni tot en met september verkrijgbaar, eerst uit Griekenland of Turkije en later uit Frankrijk.

Bereiden
- meestoven met kip
- bladerdeegflappen gevuld met halve abrikozen en rozijnen
- in fruitsalade met banaan en amandelen
- in salade met blaadjes sla en blokjes kaas
- halveren en vullen met zachte roomkaas als hapje


Bewaren
Bewaar abrikozen niet in de koelkast, maar op een koele plaats of de fruitschaal. Smaak en aroma blijven dan op zijn best.

Voedingswaarde per 100gram:
Kcal 46
Proteïne 0,8 gram
Vet 0,4 gram
Koolhydraten 9 gram
Vezels 2,1 gram
Vit C 10 mg
Calcium 14 mg
Ijzer 0,5 mg

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met (verse) abrikozen: Bron:
Fruit uit alle windstreken


terug Startpagina
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>