Ananas Delmonte Gold

Ananas is niet alleen een favoriete vrucht tijdens tuinfeesten in de zomer, maar ook bij feestelijke gelegenheden in alle seizoenen. De jaarrond beschikbare ananas is het ideale component dat iedere feesttafel of buffet compleet maakt.

De geschiedenis van de ananas leert ons dat in het koloniale tijdperk de ananas het welkomst symbool was. Gehecht aan omheiningsposten werden de ananassen soms gebruikt om aan te kondigen dat de zeevaartman thuis en klaar om gasten te ontvangen was. De ananassen die uit de Antillen werden ingevoerd waren zo prijzig dat gastvrouwen, die echt indruk op hun gasten wilden maken ze huurden om uit te stallen op de eettafel. (Daarbij wekte men enpassant de indruk welvarend te zijn.) Eeuwenlang, bleef de ananas een exotische luxe, maar het is nu zeer alledaags.

Oorspronkelijk waren de mensen bang om de ananas Gold te eten omdat zij dachten dat er conserveringsmiddelen in zaten. Toen Del Monte in 1995, de "Gouden" ananashybride variaties introduceerde, die nu door andere kwekers eveneens worden aangeboden, werd de vorm van een tonnetje in tegenstelling tot het kegelsilhouet van de traditionele ananas, alom geaccepteerd. Volgens de Del Monte website heeft deze ananas ook vier keer de vitamine C-inhoud.

Het kiezen van een ananas is gemakkelijk, omdat de kwaliteit van de ananas, hoofdzakelijk uit Costa Rica, is constant goed. De ananassen zouden zwaar moeten zijn voor hun grootte, de kroon van speervormige bladeren moet er donker en fris uitzien. Het plukken van een blaadje uit de kroon is niet noodzakelijk een goede manier om de rijpheid te bepalen. Rijpe ananassen hebben een aantrekkelijk aroma.

Tips:

  • Ananas kan opgediend worden in hele dunne plakken als ananas carpaccio.
  • gegrilde plakken ananas geserveerd met een bolletje vanille-ijs en een randje gepureerde mango en frambozen.
  • Ananas als versiering van koude buffetten en coctails
  • Ananas in vruchtensalades

Bewaring en gebruik
Bewaar ananas koel maar niet koud en het liefst op een zachte ondergrond aangezien de vrucht beurs kan worden van zijn eigen gewicht. De vrucht kan niet tegen temperaturen beneden 7 graden C. Rauwe ananas bevat een enzym (bromelaine) dat ervoor zorgt, dat gelatine niet stijf wordt. Gebruik dus voor mousse en pudding ananas uit blik of ananas, die even is gekookt. Schil ananas net als een appel. Steek er daarna met de punt van een aardappelmesje de pitjes uit. Snijd de ananas in schijven en verwijder de harde kern. Als alternatief kan de ananas in stukken worden gesneden (net als een meloen) en met blad en al geserveerd worden.

Zie op onderstaande afbeelding hoe u een ananas kunt schoonmaken:

tip:Als je niet van plan bent de ananas binnen twee dagen te eten, snij dan de bovenkant eraf en zet hem een dag op zijn kop. De suiker, die normaal gesproken voor het grootste gedeelte onderin zit, zal zich dan verspreiden over de hele ananas. Daardoor is niet het bovenste deel minder zoet dan het onderste deel.

Links met betrekking tot dit product:

Recepten met Ananas :
Bron:

 

Voedingswaarde per 100 gram:
Kcal 51
Eiwitten 0,4 gram
Vet 0,4 gram
Koolhydraten 11,2 gram
Vezels 1,2 gram
Vitamine C 15 mg
Calcium 7 mg
IJzer 0,2 mg


Terug naar de vorige pagina.

Startpagina
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>