BANAAN of DESERTBANAAN, FRUITBANAAN

Bananen zijn rijk aan koolhydraten en mineralen als kalium en fosfor. Bananen zijn voedzaam en vooral kinderen zijn er dol op. Het vitamine C gehalte van bananen ligt rond de 10 mg per 100 gram.


Bewaren
Onrijpe bananen met een groen-gele kleur kunnen prima narijpen bij kamertemperatuur. Afhankelijk van de soort duurt dit 1 tot 4 dagen. Rijpe bananen zijn nog enkele dagen te bewaren bij een koele temperatuur van ca. 12 graden celcius. Bananen nooit in de koelkast bewaren. Bij deze koude temperatuur kan lage-temperatuur bederf optreden. De schil wordt dan zwart, de banaan rijpt niet meer na en bederft. Een banaan is een broze vrucht die een hekel heeft aan temperatuursschommelingen.

Fruitbanaan of dessertbanaan
De belangrijkste dessertbanaan is de cavendish. Deze banaan is lichtgebogen en de lengte varieert van 15 tot 30 cm. De kleur is geel-groen en wordt bij rijping geel. Overrijp zijn bananen met zwart-bruine vlekken op de schil. Deze moeten snel worden geconsumeerd. De fruitbanaan is lichtzoet van smaak en wordt hoofdzakelijk aangevoerd uit Colombia, Panama en Ecuador.


Bewaren
Plakjes banaan verkleuren snel bruin, besprenkel ze direct met citroen-,lime- of limquatsap om verkleuring te voorkomen. Levert per 100 gram 96 kcal.

Links met betrekking tot dit product:

Startpagina terug