BLOEMKOOL

De hoeveelheid vitamine C in een normale portie bloemkool is voldoende voor uw dagelijkse behoefte. Bloemkool is niet alleen gezond, maar ook licht verteerbaar en... verbazend lekker. Geen wonder dat het een van Nederlands meest gegeten groenten is!

BASISRECEPT
De meest bekende bereidingswijze is gekookte bloemkool, eventueel aangevuld met Bechamelsaus. Kook de bloemkool in water met zout in 15 minuten gaar (de "zachtere" Hollandse bloemkool uit de kas heeft aan 10 min. kooktijd meer dan genoeg). Bij een langere kooktijd gaan kleur, smaak en voedingswaarde achteruit. Laat de groente uitlekken en schenk de saus van boter, bloem, melk en kookvocht (of pakje kant en klare Bechamelsaus) eroverheen. Bloemkool laat zich als rauwe groente uitstekend smaken bijvoorbeeld in rauwkostsalade of met een dipsausje.

LEKKERE KOMBINATIES
Bloemkool past bij alle vleessoorten, behalve klapstuk, lever, niertjes en speklappen. Bloemkool laat zich ook best smaken met vis, zoals gepocheerde tarbot of zeewolf.

DE BLOEMKOOLFAMILIE OP EEN RIJ:

vlnr: groene bloemkool, oranje bloemkool , paarse bloemkool, mini-bloemkool, torentjes bloemkool (romanesco ) en de broccoli.

Links met betrekking tot dit product:

 

Startpagina terug