Groene bloemkool
andere namen zijn: Alverda (rasnaam)
Naast witte bloemkool is sinds eind jaren zeventig de groene en geelgroene bloemkool op de markt. In de beginjaren was deze bloemkool nog op vrij kleine schaal te krijgen bij de groentespecialist maar is nu volop verkrijgbaar en vrij populair vanwege de relatief lage prijs.
Smaak
Groene bloemkool heeft een vrij sterke smaak
Verkrijgbaarheid
tussen mei en december - produktielanden: Nederland en Spanje
Bewaren
Bewaar de bloemkool in een open zak (om het uitdrogen te vermijden) op een zo koel mogelijke plaats. Op een koele plaats is de kool 2 dagen houdbaar en in de koelkast ongeveer een week. Gekookte bloemkool bederft gauw. Hoe ouder de groente, hoe sterker de geur en de smaak.
Voedingswaarde
Groene bloemkool bevat meer vitamine C, eiwitten en mineralen dan witte.
Links met betrekking tot dit product:
Links naar recepten met Groene bloemkool : |
Bron: |
|
|
|
|
|
|
terug
|