Groene bloemkool
andere namen zijn: Alverda (rasnaam)

Naast witte bloemkool is sinds eind jaren zeventig de groene en geelgroene bloemkool op de markt. In de beginjaren was deze bloemkool nog op vrij kleine schaal te krijgen bij de groentespecialist maar is nu volop verkrijgbaar en vrij populair vanwege de relatief lage prijs.

Smaak
Groene bloemkool heeft een vrij sterke smaak

Verkrijgbaarheid
tussen mei en december - produktielanden: Nederland en Spanje

Bewaren
Bewaar de bloemkool in een open zak (om het uitdrogen te vermijden) op een zo koel mogelijke plaats. Op een koele plaats is de kool 2 dagen houdbaar en in de koelkast ongeveer een week. Gekookte bloemkool bederft gauw. Hoe ouder de groente, hoe sterker de geur en de smaak.

Voedingswaarde
Groene bloemkool bevat meer vitamine C, eiwitten en mineralen dan witte.

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met Groene bloemkool : Bron:

Meer recepten met bloemkool...
(u kunt in vrijwel alle recepten de witte bloemkool vervangen
door de groene bloemkool)

terug

Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>