Bosaardbei

Bosaardbeien, Ananas-aardbei en Framboosaardbeien
andere namen zijn: wilde aardbeien

De bosaardbei is de bekenste en meest verhandelde van de 48 soorten wilde aardbeien. De variëteit wordt vooral veel verbouwd in Frankrijk, maar wordt ook wel aangevoerd uit Spanje. De vruchtjes zijn erg klein, vergeleken met die van de gekweekte rassen, maar ze zijn zeer geurig en hebben een uiterst aangenaam aroma. Het hoogseizoen loopt van begin augustus tot aan begin september.

ananas-aardbei

De ananas-aardbei is een oud ras, het is bekend dat dit unieke vruchtje rond 1800 reeds groeide. Het is een van de soorten dat de oorsprong is van diverse rassen (rode) aardbeien in Europa. Het heeft wit vruchtvlees met donkerrode pitjes, is zeer sappig en heeft een zeer aromatische geur. De smaak is friszoet en neigt naar de zure kant. Wel een zeer decoratieve aardbei. De aanvoer is van eind april tot aan begin december (Nederland, kas).

framboosaardbei

Deze speciale aardbeivariëteit lijkt op een aardbei, maar smaakt naar een framboos. Sappig, zeer aromatisch van smaak, lijkt ook een beetje op de bosaardbei.
Kwetsbaar vruchtje. De aanvoer is van eind april tot aan begin december (Nederland,kas).

 

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met bosaardbeien: Bron:
Coquinaria.nl (historisch koken)
terug  
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>