Breaburn
andere namen zijn: Malus Communis

Braeburn appels zijn grote rood met een gele ondergrond. De smaak is uniek met mix van zoet en zuur. Het knapperige, stevig en sappig vruchtvlees is prima geschikt voor in salades, taarten en appelmoes.

Aankoop: Goede kwaliteit breaburn appels herken je door ze even in je handpalm vast te houden. De schil moet stevig en glad aanvoelen. Het gewicht van appel moet kompakt en zwaar aanvoelen, niet zacht en licht! Koop geen breaburn apples met donkere plekken of met kneuzingen. Ook de appels met een rimpelige schil (even met de duim lichtjes 'opduwen') kunt u beter niet kopen. Wees ook voorzichtig met appels die op hun eind van het seizoen lopen (worden vaak zacht).

Bewaaradvies::
Niet te lang op de fruitschaal op kamertemperatuur. Bewaar voor langere periode appels op een koele plek of in de koelkast. Bij zeer warme temperaturen kunt u het beste de appels in de koelkast bewaren.

Links met betrekking tot dit product:

 

Links naar recepten met Braeburn appel: Bron:

terug