Cactusvijg

Woestijnvijgen
andere namen zijn: cactusvrucht, cactusfruit, prickley pear, figue d'inde

Min of meer eivormige, 7 tot 10 cm grote vrucht die tijdens het rijpen verkleurt van groen via geel en oranje naar helderrrood en roodbruin. de vruchten zijn in vrijwel alle gevallen nog bedekt met kussentjes van kleine, venijnige stekeltjes met weerhaken; de grote stekels zijn doorgaans al bij de oogst verwijderd. Het vruchtvlees is zeer waterrijk, doet wat denken aan dat van de watermeloen en bevat talrijke pitten die eetbaar zijn en niet verwijderd hoeven te worden. De smaak is lichtzoet.

Gebruik: Vruchten met een doek krachtig afwrijven en onder de kraan afspoelen. halveren en uitlepelen of aan de bovenzijde kruislings insnijden en de schil afpellen. Rauw eten of verwerken in een fruitsalade. Melige exemplaren weggooien.

Houdbaarheid:Rijpe vruchten kunnen in de koelkast enige dagen bewaard worden.

Voedingswaarde per 100g.:
56 kcal. Vitaminegehalte:20mg vitamine C.

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met woestijnvijgen : Bron:
Hoe te eten? (Eng.)

terug  
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>