Gedroogde knoflook

De bekendste knoflook, de gedroogde, is het hele jaar door als losse bolletjes of in strengen verkrijgbaar. Deze blijft op een droge plaats 1-2 maanden goed.
Door het sterke aroma en de scherpe smaak kent knoflook veel liefhebbers èn tegenstanders. De geur van knoflook wordt zachter als deze in een gerecht wordt mee gekookt. Ook het drinken van rode wijn schijnt de geur af te zwakken.

Gezondheid
Knoflook staat bekend als buitengewoon gezond. Het bevat allicine, een stof die een antibiotische werking heeft. Knoflook heeft een gunstige werking op de spijsvertering en werkt ook bloeddruk verlagend.

Kopen
Een bolletje knoflook hoort stevig aan te voelen, de teentjes onder het vliesje mogen niet verschrompeld zijn.

Schoonmaken en gebruik
Het pellen van een teentje gaat makkelijker als u er met de platte kant van een mes even op drukt, zodat het vliesje openspringt. De sterkte van de smaak hangt af van de manier waarop u de knoflook gebruikt: gare knoflook smaakt minder uitgesproken dan rauwe. Houdt u niet van een overheersende knoflooksmaak, laat dan een ongepeld teentje in uw gerechten mee stoven.

tips:
Uw salade krijgt een heel subtiel smaakje, als u de slakom met een doorgesneden teentje inwrijft.
In een knoflookpers wordt de knoflook in zeer kleine deeltjes verdeeld. Knoflook geeft altijd zijn smaak en geur af. De verwerking hangt vooral af van het soort gerecht dat u maakt. Voor een knoflooksausje is uitpersen het beste en in een roerbakgerecht is gesneden knoflook op zijn plaats.

Links met betrekking tot dit product:

Recepten met knoflook:
Knoflook mayonaise (aïoli)


Terug  
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>