|
|||||||||||
Ail Fumé of Gerookte knoflook Een bijzonder knoflookproduct is de gerookte knoflook. Dit is naast het drogen van knoflook een eeuwenlang conserveringsmethode geweest in Frankrijk en vooral ten noorden van Frankrijk. Het is een techniek die zich ontwikkeld heeft in de omgeving van Locon. Voordat de knofook in de rokerij geplaatst wordt worden ze eerst handmatig in strengen gevlochten. Alleen de beste kwaliteit knoflook komt hiervoor in aanmerking. Het roken Het rookhuis is een afgesloten stenen schuurtje waar men het turf gewonnen uit veengebieden hoog opstookt tot een bepaalde temperatuur.Onder de turf ligt een laag zaagsel en houtstrooisel. Dit geheel wordt 8 uur per dag opgestookt en dat gedurende 10 dagen. De getemperde temperatuur zorgt voor een gelijkmatig rookproces. Deze knoflook is door dit procedé langer houdbaar dan de normaal gedroogde knoflook. Bewaren Bereiding Koopinformatie
Links met betrekking tot dit product:
|
|||||||||||
terug |