Olifanten knoflook
andere namen zijn: Reuzen knoflook, Elephant garlic, Giant garlic
Olifantenknoflook wordt al eeuwen geteeld. Deze knoflooksoort is eigenlijk meer familie van de ui en is daarom ook milder van smaak.
De grote bol, die wel tot 500 gram kan uitgroeien, heeft 5 reusachtige tenen, die per teen groter kunnen zijn dan één gewone knoflookbol. Deze tenen zijn gemakkelijk te pellen, te snijden en te persen. Meestal worden de bollen in een netje verkocht omdat anders de grote tenen uiteen vallen.
Oorsprong
Zuid-Amerika

Produktielanden
Chili, Argentinië
Aanvoertijden
Oktober-februari
Gebruik
Fijn snijden en verwerken in maaltijden als normale knoflook.
De olifantenknoflook heeft een lekkere zoete, milde smaak, en daarom heerlijk in sla, salades, dressings en bij het bakken en braden van diverse gerechten. Gepofte olifantenknoflook is een delicatesse bij veel gerechten. Het geeft minder mondgeur en nauwelijks nasmaak.
Houdbaarheid
Droog en koel bewaard is deze knoflook ca een maand houdbaar. Bij warmte spruit de knoflook snel uit.
Voedingswaarde per 100g.:
Als knoflook

Links met betrekking tot dit product:
Links naar recepten met knoflook: |
Bron: |
|
|
|
|
|
|
terug
|