|
|
Koriander De korianderplant is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. De vorm van de bladeren doet denken aan bladpeterselie. De schermbloemen van de koriander zijn wel mooi, maar ruiken onaangenaam. Na het drogen worden de zaden geelbruin en verspreiden ze een muskusachtige citroengeur. Aankopen Verse korianderbladeren moeten stevig zijn en knapperig groen. Koop hele gedroogde korianderzaden in plaats van gemalen. Hele zaden hebben een beter aroma. Bewaren Gebruik korianderblaadjes altijd vers. U kan ze wel invriezen, maar dan verliezen ze hun stevigheid. Gedroogde korianderblaadjes hebben heel weinig aroma. De gedroogde zaadjes bewaart u in een goed afgesloten pot op een koele, droge en donkere plaats. Bereiding Als u korianderblaadjes vlak voor gebruik even in koud water onderdompelt, behouden ze langer hun aroma. U kan ook het aroma van korianderzaadjes versterken door ze voor gebruik 10 minuten in koud water te leggen. Gezondheid Verse koriander bevat veel vitamine A. Het kruid heeft ook een antireumatische werking en helpt bij gewrichtspijn. Door op de zaden te kauwen kan u de onaangename geur van knoflook neutraliseren. |
|
Startpagina | terug |