LIMOEN
andere namen zijn: lime, lemoen

Limoenen komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Ze werden meegebracht naar Spanje en Noord-Afrika in de Middeleeuwen.


Beschrijving: De limoen is iets kleiner en ronder dan de citroen. De vrucht heeft geel-groen vruchtvlees en bevat meer sap dan een citroen. De vruchten zijn eivormig, 7–14 cm groot en hebben een vrij ruwe schil.

Aanvoer: Limoenen worden gewonnen in een tropisch en subtropisch klimaat. Vooral Italie, Spanje, Portugal en Calefornie zijn gekend voor hun limoenen-winning. In Italië worden ze geteeld om de citroenolie. Het sap wordt verwerkt in vruchtendranken, suikergoed en smaakstoffen. Limoenen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Gebruik: Het sap van limoenen wordt gebruikt als drank, ingredient van dranken, bij salade en vis dressings en als smaakversterker. Limoenen worden in de geneeskunde gebruikt vanwege hun hoge vitamine C gehalte.
Nog kleiner dan de lime is de limquat, een dwergcitroentje.
Lime-, en limquatsap zijn zuurder en aromatischer dan citroensap. Het sap is een goede smaakmaker voor diverse gerechten en voorkomt bruinverkleuring van fruit als appel en banaan.

Links met betrekking tot dit product:

Startpagina terug