MANGO

Mango's groeien aan lange stelen aan de takken van de mangoboom. Er bestaan zeer veel verschillende varieteiten. De schil van een rijpe mango kan groengeel, oranje, rood of zelfs purperrood van kleur zijn. Het oranjegele vruchtvlees, dat zacht en sappig is, zit vrij vast aan de grote, ovale pit. Je kunt aan de kleur niet zien of de mango rijp is, maar de vrucht moet wat zacht aanvoelen.

Een rijpe mango wordt koel bewaard, een (nog) niet rijpe mango bij kamertemperatuur.

Mango smaakt fris en vol met een pikante exotische nuance. De vrucht wordt gedeeld door hem langs de pit in te snijden en het vruchtvlees kan zo uit de schaal worden gegeten. Een andere manier is het vruchtvlees in de schaal in vierkantjes te snijden en de schaal "binnenste buiten" te duwen, de vierkantjes vruchtvlees staan dan bol en kunnen makkelijk worden genuttigd.

Mango kan in salade worden gebruikt, maar ook gepureerd worden om in een vruchtensaus, -drank of -sorbet te worden verwerkt. Mango saus kan gekruid worden met geraspte gember of mierikswortel. Mango is erg lekker bij koud vlees, gerookte vis en in zure roomsaus.

Links met betrekking tot dit product:

Voedingswaarde per 100 gram mango:

Kcal: 67
Proteine: 0,5 gram
Vet: 0,3 gram
Koolhydraten: 15,3 gram
Vezels: 1,7 gram
Vitamine C: 28 mg
Calcium: 10 mg
IJzer: 0,1 mg


Startpagina terug