Mango r2e2

R2E2 (kent varieteit)
andere namen zijn: -

Oorsprong
Deze mango met de soortnaam R2E2 is genoemd naar de rij en positie in een proefveld met mangobomen waar deze mango oorspronkelijk vandaan komt. R2E2 is een kleurrijke mago met oranje/rood/roze huidje. Dit soort komt voort uit een geselecteerd kiemplantje met als oorspronkelijke ouders de Kent mango's uit Florida. R2E2 is verder ontwikkeld door door Ian Bally, Ross Wright en Peter Beal in 1982. In 1991 werd deze mango voor het eerst op de markt gebracht. R2E2 wordt op diverse plekken in Australie geteeld en is nu een van de meest populairste en lekkerste mangosoort. R2E2 wordt met mondjesmaat aangeboden in Nederland vanwege zijn relatief hoge prijs. Toch kan ik zeggen dat als u deze mango eens geproefd heeft dat het zeker de iets hogere prijs dubbel en dwars waard is!

Koopinformatie
De R2E2 is bij aankoop direkt eetbaar. Opletten met overrijpe (zachte) vruchten, deze kunnen zijn gaan gisten door het hoge suikergehalte.

Bewaren
Bewaar een mango niet in de koelkast maar op een koele plaats (ca. 12 C).

Behandeling
De vruchten halveren door langs de langwerpige pit te snijden. De halven dun schillen en in blokjes of partjes snijden.Mango kan in salade worden gebruikt, maar ook gepureerd worden om in een vruchtensaus, -drank of -sorbet te worden verwerkt. Mango saus kan gekruid worden met geraspte gember of mierikswortel. Mango is erg lekker bij koud vlees, gerookte vis en in zure roomsaus.

Voedingswaarde
Kcal: 67, Proteine: 0,5 gram, Vet: 0,3 gram, Koolhydraten: 15,3 gram, Vezels: 1,7 gram, Vitamine C: 28 mg, Calcium: 10 mg IJzer: 0,1 mg

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met mango : Bron:

Terug naar de vorige pagina.

Startpagina