Nectacot
andere namen zijn: nectagold


Nieuw op markt is deze kruising van abrikoos x nectarine. Heerlijk sappig met een heel eigen aroma van nectarine en abrikoos. Uiterlijk lijkt het op een abrikoos ter grote van een flinke pruim met de gladde huid van een nectarine. De pit binnenin het gele vruchtvlees lijkt op de pit van een perzik.

Oorsprong
De oorsprong van deze nieuwe vrucht ligt bij Zaiger Genetics een fruitkweker uit Florida. Dit familiebedrijf heeft, sinds 1958, zich gespecialiseerd in het kruisen en terugkruisen van diverse bestaande hybrides (= kruising van twee dezelfde planten met dezelfde eigenschappen zoals kleur of grote) van steenfruit zoals de perzik, amandel, abrikoos, pruim en de kers. Het heeft zeker 40 jaar geduurd voordat er echte nieuwe fruitsoorten uit voortkwamen. Sinds de introductie van de pluots in 1989 (pruim x abrikoos) varieteiten zijn er alweer nieuwe soorten in ontwikkeling zoals de Cherryplum (kers x pruim), Peacotum (perzik x pruim x abrikoos) en sinds kort op de markt gebrachte Nectacot (nectarine x abrikoos).

De kruisingen van Zaigers Genetics zijn puur met hybride technieken gekweekt, niet met genetische manipulatie.

Produktielanden
Florida, Zuid-Afrika

Verkrijgbaarheid
Zeer sporadisch in de gespecialiseerde groentwinkels. In het beginstadium van nieuwe soorten zijn de AGF-groothandels nog afhankelijk van zogenaamde proefzendingen.

Aanvoertijden
Onbekend
*begin juni uit Spanje onder de naam Nectagold, November uit Zuid-Afrika

Gebruik
Als abrikoos en nectarine, uit het vuistje of verwerkt in taart, bij ijs en vruchtensalades.

Houdbaarheid
Bewaar nectacots niet in de koelkast, maar op een koele plaats of de fruitschaal. Smaak en aroma blijven dan op zijn best.

Voedingswaarde per 100g.:
Onbekend (waarschijnlijk als bij abrikoos)

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met Nectacot : Bron:
-

terug

Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>