Eekhoorntjesbrood
andere namen zijn: cèpes, porcini, Steinpilz


De Latijnse naam voor eekhoorntjesbrood is Boletus Edulis. Verder is de paddestoel in de horeca bekend onder de Franse of Italiaanse naam, resp. Cèpes of Porcini. In Duitsland wordt eekhoorntjesbrood Steinpilz genoemd.

Herkomst
Eekhoorntjesbrood is een wilde paddestoel en wordt veelal In loof- en naaldbossen in Frankrijk en Italië gevonden. Het seizoen voor eekhoorntjesbrood loopt in deze landen van de vroege zomer tot de late herfst. Afhankelijk van weersomstandigheden zijn ze sommige jaren nauwelijks te verkrijgen en andere jaren volop.

Omschrijving
De vlezige hoed van eekhoorntjesbrood is roodbruin tot donkerbruin en voelt een beetje plakkerig aan. De onderkant van de hoed ziet er vaak een beetje sponzig uit. De steel is over het algemeen vrij dik.

Houdbaarheid
Eekhoorntjesbrood kan niet lang bewaard worden, Het is beter de paddestoel direct na aankoop te bereiden.

Schoonmaken
De paddestoel kan gerust met een beetje water schoongeveegd worden,. De onderkant van de steel kan beter afgesneden worden. De steel zelf is vaak een beetje taai en kan beter gebruikt worden voor soepen of sauzen.

Smaak & toepassing
Het vlees van de paddestoel is stevig, nootachtig en mild van smaak. De paddestoel is vanwege zijn bijzondere smaak erg geliefd bij koks.

bron: Boméla fungi

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met verse eekhoorntjesbrood : Bron:

terug  
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>