Pomelo (Rood)
andere namen zijn: Chinese grapefruit, Red Shaddock, Pompelmoes, Pomelita

De pomelo is een cultivar die in Israël is gekweekt uit een hybride met onbekende achtergrond (waarschijnlijk pompelmoes). De vrucht is kleiner dan de pompelmoes (maar groter dan een grapefruit) en heeft een tamelijk gladde, witgele of groene (rode pomelo) schil die stevig om het lichtgele of rode vruchtvlees zit. Het smakelijke, kruidige sap zit opgesloten in de sapzakjes. 'Goliath' heeft geelkleurig sap, 'Chandler' en Red Shaddock' roodkleurig. Een zoetere en grote soort is de Honey pomelo uit China. De grote sortering honey pomelo vruchten wegen bijna tot wel 1,5 kg ! Deze worden in aziatische landen zelfs in partjes verkocht op schaaltjes.

Smaak
De pomelo is bitterzuur van smaak. De 'Red Shaddock' is wat zoeter van smaak (zoeter dan een witte grapefruit). Het witte vel onder de schil is bitter. De honey pomelo is zoeter en heeft een subtiel honingsmaakje, vruchtvlees is nogal stevig en vlezig van structuur.

Oorsprong
Israël (kweekproduct)
en China (honey pomelo)

Gebruik
Vrucht in acht parten snijden; elk van de parten schillen en ontdoen van het witte velletje, vruchtvlees met een mes tevoorschijn halen. Vers eten, al dan niet met suiker, of verwerken tot jam, gelei of nagerechten. De schil kan geconfijt worden.

Houdbaarheid
Bij kamertemperatuur ca. twee weken.

Voedingswaarde
als bij grapefruit

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met pomelo : Bron:

Terug naar de vorige pagina.
Startpagina
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>