|
|
Ingrediënten voor 4 porties: 300 g aardbeien
garnering: 4 kleine takjes munt
of citroenmelisse
|
Dit nagerecht is in een handomdraai klaar, smaakt lekker en ziet er mooi uit. Bereiding: De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ongeveer 20 minuten laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan even omscheppen. In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen. Een derde deel van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 el van de yoghurt-mascarponecrème doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurtcrème. Eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien, bovenop 1 el yoghurt-mascarponecrème doen en garneren met een munttakje. Direkt serveren. Variatie |
terug |