Gestoofde Mini Artisjokken

Ingrediënten:
ca 500g mini-artisjok (4-5 stuks)
4 peperkorrels
20 g roomboter
1 teen knoflook
1 takje tijm
3 champignons
1 dl witte wijn
3dl gevogeltebouillon
1/4 citroen

"Petit Violet" uit Bretagne

Snijd de steeltjes van de mini artisjok af op 3 cm en smeer het opengesneden gedeelte meteen licht in met het partje citroen om verkleuren te voorkomen.
Snijd ook de top- en zijblaadjes af.

Snijd de artisjokjes in de lengte door en haal het hooi eruit met een parisienne-boortje.
Laat de boter in een passende pan uitbruisen en zweet hierin de artisjokjes licht aan.
Voeg nu het fijngesneden sjalotje, de dun gesneden champignons, de gekneusde knoflook en de geschrapte plakjes bospeen toe en blus af met de witte wijn.

Stoof de groenten in de witte wijn tot deze bijna is verdampt en voeg dan de tijm en de helft van de gevogeltebouillon toe.
Roer de groenten in het stoofvocht regelmatig doch voorzichtig tot ze beetgaar zijn.
Eventueel mag wat gevogeltebouillon worden toegevoegd als de bereiding te droog wordt.
Haal de artisjokjes uit het bereidingsgarnituur en verwerk ze lauwwarm in de salade. Ook als groentebijgerecht geschikt.

terug
Bron: -

 

Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>