Rumtopf

Ingrediënten:

1 grote glazen weckfles (3 liter) zeer goed schoongemaakt, bij voorkeur in de afwasmachine.

Rum van 54 procent alcohol
fijne suiker
1 kg lekkere maar niet overrijpe aardbeien

Rumtopf is een zeer grote glazen of stenen pot, waar men al naar gelang het (zomer-)seizoen vordert verschillende vruchten onder rum en suiker inlegt. Zorg dat de alcohol wel sterk genoeg is anders beschimmelt de hele boel en moet je het weggooien. Gebruik in ieder geval gaaf , rijp maar niet overrijp stevig fruit en rum van 54 procent. Zodat de kans op schimmelvorming afneemt.

Bereiding:

Begin de Topf met aardbeien, die in de periode eind mei-juni goed en niet duur zijn. Later in het seizoen komen daar abrikozen, perziken, kersen (liefst morellen), en (wilde) frambozen bij. Verse ananas kan ook . Appels, peren, meloenen, kiwi en banaan zijn niet geschikt.

Haal de kroontjes van de aardbeien, doe ze in de schone pot en doe er anderhalf pond suiker bij. Giet er zoveel rum op dat de aardbeien onder staan, als ze komen bovendrijven leg je er een schoon schoteltje op. Sluit de pot af. Vul in de loop van het seizoen aan met ander fruit, nu met iets minder suiker: verhouding 2 fruit op 1 suiker. Laat de pitten in de kersen, halveer abrikozen en snijd perziken in kwarten. Vul telkens aan met de rum tot het onder staat. Laat de volle pot minstens twee maanden trekken.

terug
Bron: 'De Volkskeuken ' - Sylvia Witteman
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>