Rucola
andere namen zijn: raketsla, mosterdkruid, notensla, aragula, roquette(Fr.), salad rocket(Eng.), rauke (D)
Fijne bladgroente die in jonge toestand wordt geoogst. Het is een slasoort met een pikante nootachtige smaak. Wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'.
Oorsprong
Middellandse-Zeegebied
Produktielanden
Italië, Israel, Frankrijk, Nederland
Aanvoertijden
Het gehele jaar.
Gebruik
Het blad wassen, ca 10 min koken en als warme groente eten. Ook: rauw gebruiken in salades en rauwkost.
Houdbaarheid
In een plastic zak en in de koelkast, een paar dagen houdbaar.
Voedingswaarde per 100g.:
Als bij raapstelen
Links met betrekking tot dit product:
Links naar recepten met rucola : |
Bron: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
terug
|