Savooiekool
andere namen zijn: Savoi cabbage (Eng.), Chou de Milan (Fr.), Wirsingkohl (D)


Een koolsoort met sterk gebobbelde bladeren met een gekroesde rand, naar bladkleur te onderscheiden in groene en gele kool. Bij de eerste varieert de bladkleur van grijsgroen tot zeer donkergroen; het inwendige van de kool is goudgeel. Bij de savooiekool is het buitenblad lichtgroen tot blauwgroen en varieert het inwendige van crèmewit tot goudgeel.

Oorsprong
Middellandse-Zeegebied, Klein Azië

Produktielanden
Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland, Polen, Sowjetunie.

Aanvoertijden
Het gehele jaar, met een laagtepunt in maart en april. In mei komt de Vroege Groene op de markt, daarna volgen de herfstgroen en Wintertypes. In juni begint de aanvoer van Vroege Gele. Bewaargele kan tot juni van het daaropvolgende jaar in de koelcel worden bewaard en tot dat moment op de markt komen.

Gebruik
Fijn snijden, koken en eten als warme groente.

Houdbaarheid
Als witte en rode kool.

Voedingswaarde per 100g.:
34 kcal/144 kJ.; 4 g koolhydraten; 3 g eiwit; 1 mg ijzer; 80 mg vitamine C; 1 mg vitamine A.

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met savooiekool Bron:

terug

Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>