Banaan sjalot

De bananensjalot is lid van de (uiachtige) Allium-familie en vindt zijn oorsprong in het Zuidwesten van Frankrijk (Bretagne), rondom het gebied van St. Pol-de-Leon. Na de Tweede wereldoorlog werd in dit gebied een "langachtige" ui ontdekt: enkele uien waren gekruist met een sjalot. Uit deze "lange" ui is in de loop der jaren de bananensjalot ontstaan.

De bananensjalot was direct een succes. Door de langwerpige vorm is deze sjalot een pracht product in de keuken aangezien ze makkelijk te schillen zijn en er mooie ringetjes van te snijden zijn. Zo heeft de bananensjalot zich langzaam over het Europese vasteland verspreid. De teelt lijkt op die van de ui en de oogst is in de maand augustus. De bananensjalotten worden na de oogst in (verwarmde) cellen gedroogd en opgeslagen.


Gezondheid
De bananensjalot is een krachtige bron van voedingsstoffen, mineralen, vitaminen en andere werkzame stoffen.

Smaak
Bananensjalotten hebben een onnavolgbare pittige en aromatische smaak, welke hem onontbeerlijk maakt voor koude en warme sausen, soepen, vlees, vis, koude buffetten en in de sla. Ze moeten echter niet te lang braden. De bananensjalot moet glazig blijven. Het aroma geeft meer geur en is fijner dan de ui.

Bestellen online
Bananen sjalotten online bestellen

recepten met sjalotten:
Banaansjalottensoep
Sjalotjes met champignons voor bij kalfs- of varkensvlees ( Mélange d'échalotes et
champignons)

Terug  
Speciaalzaak voor uw exclusieve fruitmanden groenten fruit. Bezorging door heel NL. Exclusieve fruitmand met zorg en kwaliteit. Bezorgen door heel Nederland met onze eigen bezorgdienst koerier. De best gesorteerde groente- en fruit speciaalzaak in het noorden Groningen e.o. (NL). Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen groente fruit exotisch fruit exotisch primeurs groentespeciaalzaak paddestoelen delicatesse delicatessen dolma dolmas dadels vijgen cumberland jam vruchten recepten stampot boerenkool groentewinkel groentenwinkel hachez cacao chocolade Regionale producten uit Groningen : knipselbonen of droge bonen. Delicatassen, cacao, Hachez <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/index.html" title="Hoofdpagina">Hoofdpagina</a> <a href="http://www.degezondeapotheker.nl/fruitmandeninfopagina.html" title="Fruitmanden Info">Fruitmanden Info</a>