Zuurzak

Zuurzak
andere namen zijn:-
Annona muricata
Soursop, guanabana,Durian Belanda

zuurzak

Langgerekte zware vrucht (tot 3kg) met een frisgroene schil die bezet is met zachte stekels. De in Europa geïmporteerde verse vruchten wegen meestal ca 600g. De samengestelde vrucht is rijp als ze meegeeft met zachte druk van de vingers. Elk deelvruchtje bevat een hoeveelheid crèmewit vruchtvlees en een harde, bruinzwarte pit. De smaak is zuurzoet en verfrissend met een zeer karakteristiek aroma.

Smaak
De smaak is zuurzoet met een eigen aroma.

Oorsprong
Peru, Ecuador.

Produktielanden
Indonesië, Colombia,Venezuela, Porto Rico, Suriname, Australë.

Aanvoertijden
Gehele jaar maar sporadisch voor de export naar Europa.
Zuurzak_juice

Gebruik
Vruchtvlees losmaken en verwerken in nagerechten met ijs of yoghurt of in gebak. Ook bruikbaar in jam en gelei, in milkshakes en sorbets.

Houdbaarheid
Als cherimoya

Voedingswaarde:
per 100g. vruchtvlees: 80 kcal; 20mg vitamine C.

Industriele verwerking
Vruchtensiroop en -nektar, moes en concentraten.

Links met betrekking tot dit product:

Links naar recepten met Zuurzak : Bron:
-
-

Terug naar de vorige pagina.

Startpagina